Hva skjer på Fjordtunet?

Her legger vi ut alle aktiviteter som arrangeres på og rundt Fjordtunet. Her kan du også finne ut hva du er interessert i å delta på eller hjelpe til med.


The North is a song

Logren & Skriver ønsker velkommen til en intim og koselig kveld med gammel og ny nordisk folkemusikk.

Logren & Skriver vil fremføre en rekke folkesanger fra Norden, spilt med enkelhet, klarhet og tilstedeværelse. 

Duo Logrén & Skriver har spilt konserter og gjort workshops for både voksne og barn i Finland, Norge og Danmark.

Karoline Skriver er en dansk musiker. Hun har undervist, komponert og spilt i en rekke forskjellige orkestre og prosjekter i Europa. 

Lassi Logrén er en finsk musiker. Han har opptrådt i over 30 land og spilt inn over 50 plater. Han opptrer med mange band, inkludert det finske folkemusikkbandet Värttinä. 

Det blir servert en liten forfriskning.

Konserten er gratis, men støtt oss gjerne med 100 kr ( vipps 90757137 )

Kontakt: lassi.logren@gmail.com

Sted: I det gamle «Biblioteket» på Bekkelagstunet (Ormsundveien 16A)

Tid: Lørdag 14. mars kl 19:00Julegrantenning

Velkommen til julegrantenning på torget første søndag i advent - 1. desember klokken 17.00. Vi synger julesanger og tenner lysene sammen med Nedre Bekkelaget skolemusikkorps.

Nissen kommer selvsagt i båt, og har med seg godteposer til de små. Gløgg og pepperkaker til alle.

Etter julegrantenningen er det fakkeltog opp til kirken, hvor korpset har adventskonsert sammen med Big Boss band klokken 18.00.


NB! Vi setter opp sperrebånd ned til sjøen. Ingen barn skal ned på brygga. Pass på barna og ta hensyn! Det er mørkt og selv om vi helst ser at ingen kjører forbi, eller parkerer på torget får vi ikke stoppet trafikken helt.


Juleverksted på Bekkelagstunet

Fjordtunet inviterer til juleverksted. Kom i julesteming, finn roen og lag dine egne julekort i hyggelig selskap. Vi skal også feire at vi endelig har fått vårt eget lokale. Amanda fra Fjordvogna kommer med julesnacks. Kommer du?

Sted: I det gamle "biblioteket" på Bekkelagstunet

Tid: Søndag 8.desember. Følg med for mer informasjon om tidspunkt"Dressing The Moment" 

Zofia Jakubiec inviterer til utstilling av prosjektet "Dressing The Moment" på Bekkelagstunet. Arbeidet består av tekstiler, tegninger og video. Som kostymedesigner og profesjonell danser utforsker Zofia Jakubiec forholdet mellom bevegelse og materialitet i rom, noe hun selv definerer som "kinespheric costume"


Kinespheric kostyme er en måte å betrakte koreografi i forhold til kostymedesign. Med min bakgrunn som danser og kostymedesigner ønsker jeg å utforske nye definisjoner av kostymet og hva det kan være i forhold til rom, koreografi og kropp. Jeg håper å utfordre den etablerte definisjonen av hva kostyme er. Kan det være scenografi eller kun plagg på kropp?

Zofia Jakubiec


Sted: I det gamle "biblioteket" på Bekkelagstunet

Tid: Søndag 27..oktober fra kl. 18.00-21.30

VELKOMMEN!


Gjenbruksmarked for barn

Har du klær du gjerne vil la gå i arv? Har du fine skatter du gjerne vil bytte bort? Har du nye ting, gamle leker og barnebøker du gjerne skulle ha solgt slik at andre kan bruke det?

Fjordtunet inviterer naboer og venner til sitt første marked for gi bort, bytte og salg av klær og ting, denne gangen først og fremst til barn.

Vil du eller ditt barn ha en «bod» på markedet, så bestill plass ved å sende mail til post@fjordtunet.no. 

Vi legger til rette på Fjordtunet etter beste evne. Vi ønsker at barna kan ha en egen liten avdeling der de kan selge/bytte/ gi bort sine ting.

Det vil bli salg av middagsmat, drikke og annet snacks, slik at hele etter- middagen kan brukes på tunet!

Sted: I Norsk Folkehjelp sine lokaler og det gamle "biblioteket" på Bekkelagstunet

Tid: Torsdag 24.oktober fra kl. 16.00-19.00

Tema: Gi bort, bytte, salg av klær og ting til barn


Bli med på konsert!


Eplepressing på Fjordtunet

Har du epler eller pærer til overs? Lever dem gjerne til oss i hagen på Bekkelagstunet! Neste uke er det tid for årets pressing av @Fjordtunets hjemmelagede juice, laget av kortreist frukt med hjelp fra barnehagebarn og barneskoleelever. Kom gjerne innom for en smak 🍎Kunstverksted i hagen

3. klasse ved Nedre Bekkelaget skole kommer til hagen på Bekkelagstunet for å male grønnsakskasser sammen med Fjordtunets multikunstner Zofia Jakubiec. Du er velkommen til å sette ditt personlige preg på en pallekarm, drikke en kopp kaffe eller hjelpe elevene. 

Sted: Hagen på Bekkelagstunet

Tid: Torsdag 12.sept kl. 10.30-13.00

Tema: Blomster og bier


Nærmiljødag!


Fjordvogna åpner på Bekkelagsbadet

Vi har fått matvogn av Gjensidigestiftelsen til utendørs matkurs for barn og unge. Multikunstner Zofia Jakubiec har stått for den eventyrlige utsmykningen. I sommer skal vogna være åpen for alle, og vi er så glade for å ha fått Amanda Knudsen med på laget. Hun skal servere is, te, kaffe og deilig hjemmelaget mat. Et eventuelt overskudd vil gå til å arrangere flere kurs, tilby gratis utlån av aktivitetsutstyr, og til videreutvikling av konseptet vårt til glede for små og store.    

Amanda elsker å bruke sesongens råvarer og blir veldig glad for tilbakemeldinger, ønsker og inspirasjon til nye retter. Og hvis dere har grønnsaker, frukt og urter i hagen dere ikke får brukt, så si i fra, så kan hun kanskje lage noe godt av det også.

Jeg er en australsk dame fra Melbourne, som har bodd i Norge i 10 år.
Mammaen min lærte meg å bake Pavlova da jeg var 5 år. Det var min første erfaring med baking, og et av mine beste barndomsminner.
Min drøm er å spre så mye glede som mulig gjennom maten min. Å gjøre andre glade, gjør meg glad. Jeg skal lage fersk mat hver dag, noe søtt, noe salt, alt skal smake godt!                                         

Vi sees på Bekkelagsbadet!  

Sommerhilsen fra Amanda


Yoga med Elin

Velkommen tilbake til yoga med Yoga Elin Studio på Fjordtunet i august!

Jeg har nå gleden av å tilby klasser på Villa Lilleborg og starter med utendørsklasser i hagen nå i august. (Vi har et ledig rom i vognremiss bygget ved villaen til disposisjon ved evt dårlig vær : )

I disse klassene vil jeg ta deg gjennom en energigivende og velbalansert kveldspraksis, med ekstra fokus på pusteøvelser og meditasjon for indre klarhet og ro, og oppmerksomhet på sammenhengen mellom oss selv og naturen rundt oss. Alle med og uten yoga-erfaring er velkomne. Ta med egen matte etter behov.

Drop-in med påmelding via facebook: https://www.facebook.com/FjordtunetYoga/

Pris: 210,- per gang (Vipps til Yoga Elin Studio i forkant av klassen)

Hjertelig velkommen til yoga - ta gjerne kontakt på melding om du trenger mere informasjon.

- Elin 🙏✨🌼

Spearos Oslofjord

Fridykkerklubben Spearos har klubblokaler på Bekkelagstunet og bruker Ormsund aktivt til snorkling og fridykking. Klubben har som mål å stimulere til aktivitet, spre glede, fremme kunnskap om havet og bidra til et sunt og godt felleskap for alle som er interessert i det flytende element. De har flere sertifiserte og kunnskapsrike instruktører med forskjellige bakgrunner, som kan holde kurs innen alt fra fridykking, marinbiologi, badevaktkurs og undervannsfoto. Disse vil påse at sikkerheten, hyggen og utbyttet av aktivitetene bevares.

Klubben sikter seg nå i stor grad inn mot arbeid med barn og unge. Høsten 2018 startet de opp gruppen Spearos Oslofjord unge fridykkere. Der jobber de med å bygge opp en aktiv gruppe med unge fridykkere fra 7-15år, hvor mestring, hygge og trygghet i og med vann er viktig

Klikk her for mer info 


Dugnad og åpent hus i hagen

Hagen er for alle! Stikk gjerne innom og stell og smak, eller kom og bli med på felles arbeid.

Hver onsdag fra 09.00 til 13.00 har vi åpent hus for alle som har lyst til å ha rolle i utviklingen av Fjordtunet. Vi sitter i hagen hvis været tillater det. Kom gjerne innom. Alle er hjertelig velkommen!


Åpning av Bekkelagsbadet og Fjordtunet